Bir Ürünün En Ucuz Nerede Satıldığı Nasıl Bulunur?



 Türkiye'de yapılan online alışverişler günden güne artıyor. Öyleki nüfusa bağlı olarak yapılan araştırmaya göre her 10 kişiden biri alacağı ürünü online olarak sipariş veriyor. Hal bölye olunca online alışveriş sitelerinde rekabet artıyor ve fiyatlar otomatik olarak en düşük seviyelere inebiliyor. 

 Kullanıcıların bir çoğu en bilinir siteleri tercih ederken bazıları ise en ucuz nerede satıldığını tespit etmek için araştırma yapıyor. Konuya girmeden önce şu tespiti sizlerle paylaşmak istiyorum. Fiziksel olarak bir mağazaya gittiğinizde istediğiniz ürünü alırken çoğunlukla gördüğünüz, elle dokunduğunuz ve anında alışverişi tamamladığınız için karar verme süreniz çok daha kısa olabiliyor. Bu nedenle mağazalarda aldığınız ürününün fiyatını araştırma isteği duymuyorsunuz. Ancak konu online alışveriş olduğunda belki 1 TL'lik fark bile sizi başka bir online mağazaya veya ürüne yönlendirebiliyor.

Online Mağazaların Avantajı

 Örneğin bir teknoloji mağazasında fiziksel olarak mağazayı ziyaret edip bir televizyon fiyatına baktığınızda aynı teknoloji mağazasının online alışveriş sitesinde yaklaşık 100-200 TL farklar görmeniz mümkün oluyor. Bunun sebebi online mağazada iş yeri kirasının olmaması, çalışan sayısının çok az olması gibi masraflar çıkartılarak fiyatın aşağı indirilmesi oluyor. Bu nedenle İnternete Özel fiyatlarda indirim görmeniz mümkün oluyor.

Öncelikle Alacağınız Ürünü Belirleyin

 İhtiyacınız olan bir ürün grubundan alacağınız ürünün marka ve modelini belirleyerek yola çıkmanız fiyat araştırmasında oldukça önemlidir. Bunun sebebi nokta atışı yaparak en düşük fiyatlı ve güvenli alışverişi yapabilmeniz. Ürün araştırması yaparken mümkünse ve varsa çoğunlukla youtube'dan inceleme videolarına mutlaka gözatın. Bu sizi ürünü almadan önce bir yol gösterecektir. Videonun kalitesi veya kimin çektiği önemli değil, eğer alacağınız ürünün bir videosu varsa mutlaka incelemenizde fayda var. Bu inceleme sonrası ürünün artılarını ve eksilerini belirleyebilmeniz mümkün. 

Ürünü Belirlediniz, Fiyat Araştırmasına Geçin

 Ürünün marka ve modelini belirledikten sonra artık piyasada en ucuz nerede satıldığını araştırmanın zamanı. Yapmanız gereken ilk şey fiyat araştırma robotu sitelerine girmek. 

 Yukarıda belirtilen siteler Türkiye'de en çok tercih edilen fiyat araştırma robotları. Bu iki siteninde mobil uygulamaları mevcut. Herhangi bir tanesi mutlaka telefonunuzda bulunmalı. Sitelerden birine girip aradığınız ürünün ismini yazın ve arama yapın. İstediğiniz ürünün fiyat listesine girdiğinizde araştırma robotu size kargo dahil en ucuz satıcının veya sitenin ismini en yukarıda verecektir. Şimdi buradaki tavsiyemiz hemen en ucuz satıcıdan sipariş vermemeniz. Öncelikle satıcı konusunda araştırma yapmalısınız. Online alışverişte her ürün garantilidir. Ancak; satıcının garanti şartları, iadenin kolaylığı, mağaza ve ürün hakkında yapılan yorumlar, kargo paketleme ve teslim süreleri gibi bir çok faktörün elden geçirilmesi gerekiyor.

Fiziksel Olarak Mağazadan Almak

 Elbette alışverişlerin en güzeli fiziksel olarak ürüne dokunmak. Online olarak fiyat araştırması yaptığınız bir ürün, garanti ve iadenin kolay olduğu mağazalarda cüzi miktarda pahalı ise o mağazaları tercih etmenizi öneririz. Sebebi ise ürünü aldıktan sonraki hizmet. Örneğin bir saç kurutma makinesi alacaksınız. Fiyat araştırmasında 30 satıcı göründü. Ortalama fiyat 200 TL. En ucuz satan olarak satıcının ismini daha önce duymadığınız bir online mağaza görünüyor. Fiyat 175 TL. Saç kurutma makinesinin Türkiye'de mağaza zinciri olan bir firmada 180 TL olduğunu gördünüz. Bu durumda ürünün bu mağazadan alınması daha mantıklı olacaktır

Ayrıca bu mağaza zincirinin bulunduğunuz bölgede fiziksel bir mağazası varsa ürünü oradan gidip almanız daha sağlıklıdır. Bu duruma şu istisnalar hariçtir. Alacağınız ürün bir markanın orjinal ürünü ise ve garantisi markanın kendi kapsamındaysa ürün rahatlıkla güven araştırması yaptığınız herhangi bir mağazadan alınabilir. Ancak, marka garantisi kapsamı dışında satıcı garantisinin verildiği ürünlerde iade çokta kolay olamıyor. Sonuç olarak aradığınız ürünün en düşük fiyatlısının yanısıra en düşük ve en güvenilir mağazayı bulmanız önem arz ediyor.   

Yorumlar