Minifix Nedir, Nerede Kullanılır, Nereden Alınır?

 Mobilyalarla ilgili pek bir bilgiye sahip olmayan kişiler minifix'in ne olduğunu bilmesi zordur. Basit anlamda iki mobilya parçasını birbirine birleştirmeye yarayan minifix, hem sağlamlığı hemde mobilyanın dışardan görünen noktasında herhangi bir vida görüntüsü bırakmaması nedeniyle günümüzde çokça kullanılmaktadır.



Minifix Nedir?

İki mobilya parçasını dayanıklı ve sağlam bir şekilde birleştirmeye ve kolayca sökmeye yarayan minifix bağlantısı ile mobilya deforme olmadan defalarca sökülüp takılabilir. Bağlantısı yapılacak iki mobilya parçalarından birine minifix vidası diğerine ise minifix sıkıştırma parçası (civatası) montajı yapılır. 

Daha sonra bu vidalar civatanın bulunduğu noktadan içeri sokularak civatalar yarım tur çevirilir. Bu hareket ile minifix vida kafası dairesel hareketle civatanın orta noktasına sıkışır ve mobilya parçaları birbirine yapışır. Elbette yazı ile bunu anlamak zor. Bu nedenle aşağıdaki videoları izleyerek minifix'in nasıl çalıştığını daha iyi anlayabilirsiniz.





Minifix Parçaları

Minifix toplamda 3 parçadan oluşur.

Dübel, minifix vidası ve civatası olarak adlandırabileceğimiz parçaları bulunur. Bazı mobilyalarda vida için dübel kullanılmayabilir.

Ayrıca minifix bağlantısının yanında birde daha sağlam olması nedeniyle kavale montajıda yapılabilir. Kavale ile iki parça arasındaki yükü taşımak için minifix bağlantısına yardımcı olur. Ayrıca yatay bağlantılarda minifix bağlantısı için açılan deliğin deforme olmasını engeller.



Yukarıdaki videoda minifix bağlantısı oluşturmak için hazırlanan şablonlar mevcuttur.

Yorumlar