Bebek Arabası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Bebek Arabası Tavsiyeleri

 Merhaba ürün inceleme makalelerine devam ediyoruz. Bu yazımızda bebek arabası alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları belirtmeye çalışacağım. Bu makale muhtemelen 2. veya daha fazla çocuk sahibi olan anne ve babalar haricinde ilk defa anne baba olan kişiler için bir kılavuz niteliğinde olabilir.

İşte bebek arabası alırken dikkat edilmesi gerekenler,

1.Bebeğinizin Sağlığı

Herşeyden önce alacağınızın üründe kullanılan malzemeye dikkat etmeniz gerekiyor. En ucuz ürünü almak için kullanılan malzemeye dikkat etmemeniz hem bebeğinizin sağlığı hemde ürünün çabuk deforme olmasından dolayı uzun vadede size zarar ettirebilir.

2. Yön

Bu özelliğine mutlaka bakmalısınız. Yani bebek arabası bebeğinizin yüzü size dönük veya yola çevrilmiş tarafta gidebilme özelliğine kesinlikle sahip olmalı. Piyasadaki bazı ürünlerde malesef bu özellik bulunmuyor.

3. Hareket Kabiliyeti

Bir bebek arabası için en önemli etken her türlü yol koşulunda hareket etme ilerleyebilmesidir. Yani taşlı bir yolda veya arnavut kaldırımı gibi girintili çıkıntılı güzergahlarda kolayca gidebilmelidir.

4. Katlanma Özelliği

Bebek arabasını aracınıza veya evin bir köşesine koymak için katladığınızda ne kadar küçüldüğü ve ne kadar alan kapladığına mutlaka dikkat etmelisiniz. Ayrıca tek harekette katlanabilen bebek arabası almanız sizin için daha avantajlı olacaktır.

5. Güvenlik Mekanizmaları

Frenler, kemerler, bileklikler gibi güvenli bir sürüş imkanı tanıyan özellikler önemlidir.

6. Kapatise

Bebeğiniz ve bebek arabanız ile birlikte gezmeye gittiğinizde bebek arabasını yük taşıyıcı olarak kullanmanız kaçınılmaz. Bu nedenle gerek bebeğin eşyalarını gerekse ekstra yükleri koyabileceğiniz noktaların bulunup bulunmadığını ve kapasitesini mutlaka kontrol edin.

7. Bebeği İzleme

Güneşli, soğuk veya rüzgarlı havalarda bebek arabasının üstünü kapatmanız gerekebilir. Bu durumlarda bebek arabasını tamamen kapatmanız durumunda içeriyi izleme olanağınız olmalı.

8. Rahat Ayarlanabilme

Yatış pozisyonunu rahatça ayarlayabilme imkanına sahip bir bebek arabası işinizi kolaylaştıracaktır.

Bebek Arabası Ürünleri ve Tavsiye



Yukarıda görmüş olduğunuz ürünü ilk bebeğimiz olması nedeniyle aldık. Listelediğimiz dikkat gerektiren maddelerin hemen hemen hepsini karşılıyor. Ancak ;

Tekerleri çok büyük ve katlandıktan sonra yinede fazla yer kaplıyor. Bebeğin yüzünü kendine çevirmek istediğinizde Puseti veya yatağı yerinden çıkartıp kendiniz çevirip tekrar oturtmanız gerekiyor.

Bu ürünlerin yanında travel sistem olarak verilen puset ise çok fazla kullanmayacağınızı düşünüyorum.

Ayrıca bir kaldırımdan arabayı çıkartmak istediğinizde koldan aşağı doğru baskı yapıp ön tarafı kaldırmaya çalıştığınızda kolun esnemesinden dolayı sanki kırılacakmış hissi veriyor.

Ön küçük tekerler yaylı olmasına rağmen 5 cm'lik bir çıkıntıda bile malesef takılıyor ki, biz büyük tekerlere sahip olduğu için takılma olmaması nedeniyle aldık.

Özetle bugünlerde fazlasıyla gördüğünüz bu ürünü çokta tavsiye etmemekle beraber, geniş bir depo alanınız olması ve bölgenizde fazla bir engebeli yol bulunmaması koşuluyla alabileceğinizi bildirmek istiyoruz. Yakın zamanda bu ürün için bir video çekmeyi planlıyorum.

Yorumlar