ETS 2 Multiplayer Rehberi, Yeni Başlayanlar İçin



Euro Truck Similator 2 oyununu multiplayer oynamak isteyen kişiler için rehber olacak bi kaç bilgi verelim. Öncelikle oyununuzun orjinal olması gerektiğini belirtelim. Eğer oyununuz orjinal değilse ETS 2 Online oynamanız mümkün değil.

ETS 2 Multiplayer Nedir?

ETS 2 Multiplayer ile yaklaşık 4000 kişi ile  aynı haritada oynama şansını yakalarsınız. Bu server yoğunluğuna ve girdiğiniz saatlere bağlı olarak değişir. Oyun içerisinde normal trafik bulunmaz. Yani offline oynadığınızda trafikte bulunan araçlar online oyunda yoktur. Bunun yerine diğer oyuncuların çekicileri ve taksileri bulunur. Ayrıca telsiz konuşmaları ve mesajlaşmaları görebilirsiniz. Oyun özellikleri bağlandığınız server'a göre değişikli gösterir. Örneğin bir serverda trafikte oyuncular birbirleriyle çarpışmazlar, yani hayalet modunda oynarsınız. Diğer serverda skoda taksi kullanabilirsiniz, serverların hız sınırları farklıdır. Bu özellikleri serverlara bağlanmadan önce sol altta görebilirsiniz.

ETS 2 Multiplayer Rehberi

ETS 2 Multiplayer oynamak için size faydalı olacak bazı bilgiler verelim.

ETS 2 Oyun Saati

  • Online oyunda bilmeniz gereken en önemli konu oyun içi saat. Örneğin;
Online oyunda bir yük aldınız. Uzun bir yolunuz var. İlerlediniz. Yolu yarıladınız. Daha sonra kenara park edip oyunu kaydedip kapattınız. Ertesi gün tekrar online olarak oyuna bağlandığınızda oyunu son kaydettiğiniz saatten çok ileride bir saat ve tarihle karşılaşırsınız. Bu durum nedeniyle yükünüzün teslimat süresi dolacak ve hiç para kazanamayacaksınız. Bu durumun 2 çözümü bulunuyor. Online oyunda yük aldığınızda yükü teslim etmeden oyunu kapatmamak. Online oyunda kaydedip kapattığınız oyunu ileri bir tarihte oynamak istediğinizde offline olarak oyunu açıp yükü teslim etmek daha sonra online'a geçmek.
  • Oyun içerisinde bulunan adminler hatalı bir hareket yaptığınızda (ters yön, kırmızı ışıkta beklememe, kazaya sebebiyet verme, yolu kesme v.b) sizi serverdan atabilir, süreli banlayabilir, (1 gün - 1 ay v.b) veya süresiz ban yiyebilirsiniz.
  • Oyun içerisinde chat kısmına katılmak için (Y) tuşuna basmanız yeterli.
  • Oyun içi menüye girebilmek için öncelikle aracınızı durdurmanız gerekiyor. Hareket halindeyken menüye giriş yapamazsınız.
  • Çekici hasarınızı chat kısmına /fix yazarak düzeltebilirsiniz. Ancak bu yük ve dorse hasarını düzeltmez. Sadece çekicinizin hasarını sıfırlar. Bu özelliği kullanabilmek için bir yük taşıyor olmalısınız. Sadece çekici sürerken /fix özelliğini kullanamazsınız. Ayrıca her 600 saniyede bir kere /fix kullanma hakkınız bulunuyor.
  • ETS 2 oyununun sürümü TruckersMP'ın desteklediği sürüm olmalı. Bu nedenle ETS 2'ye gelen her güncelemeyi hemen yapmamanız gerekiyor. Oyunu steam üzerinden satın aldıysanız otomatik güncellemeleri devre dışı etmenizde fayda var. Aksi takdirde oyunu eski sürümüne geri döndürmek zorunda kalabilirsiniz. (Zaman kaybı)
  • İnternet ve ping hızınız bu oyunda çok önemli. Eğer yüksek ping ile oynarsanız oyundan otomatik olarak atılırsınız. Ayrıca bu durum kaza yapmanıza da neden olur. Çünkü yüksek ping nedeniyle önünüzdeki araç birden durabilir ve kayaya çarpar gibi çarparsınız. Bir bakmışsınız çarptığınız araç 1 km ileri gitmiş ve normal seyrine devam ediyor. Ancak internet hızınız aracın ilerde olduğunu size gerekli zamanda bildirmemiş olacak. (Anlatabildim mi emin değilim.)
  • Oyun içerisinde yük alıp bıraktığınız şirket sahaları, servis alanları, liman bölgeleri, hoteller herkes için hayalet bölgedir. Yani bu alanlara girdiğinizde hayalet moduna geçiş yaparsınız. Bazı durumlarda bir şehirin servis alanında yaklaşık 40-50 kişi aynı anda bulunabilir. Buda büyük bir karışıklığa sebebiyet veriyor. Bu nedenle bu alanlarda hayalet modu olması sizin yararınıza. (Petrol istasyonları hayalet moda dahil değildir.)
  • Oyunun en kalabalık şehirleri genelde Almanya'nın Duisburg şehir ve çevresi oluyor. Şuan trafik durumunu gerçek zamanlı görmek için buraya tıklayabilirsiniz. 
  • TruckersMP şuanda yayınlanan Tüm DLC'leri destekliyor. Yani ETS 2'nin orjinal ek paketlerini satın aldıysanız burada o haritaları da oynayabilirsiniz.
  • Offline oyunda kullandığınız çoğu eklenti multiplayerda çalışmaz. Bazı eklentiler ban sebebi olabilir. Bu nedenle onaylanmayan bir eklenti kullanmayın.
  • Online oyunda maksimum hız 150 km/h'dir. Bu hızın üstüne çıkamazsınız. Yani isteseniz bile buna izin verilmiyor. Hız sabitleyiciyi bile 150 km/h üstüne çıkartamıyorsunuz. Şehir içine girdiğinizde 80 km/h hızdan fazlasını yapamıyorsunuz.
  • Oyun içi hava durumu her kullanıcı için farklıdır. Hava durumunu consol'dan değiştirebilirsiniz.
  • Online oyunda 0 tuşuna basarak açık dünyada gezebilir ancak aracınızı istediğiniz yere ışınlayamazsınız.
  • Sadece harita üzerinde bulunduğunuz alanın çevresindeki oyuncuları görebilirsiniz. Örneğin 5 km çevrenizdeki oyuncaları görme şansınız var. Daha ilerideki oyuncuları görme şansınız bulunmuyor.

Rapor Etme

  • Oyun içerisinde hatalı davranan sürücüleri rapor etme şansınız bulunuyor. Bunun için TAB tuşuna basın Oyuncu listesini açıp rapor etmek istediğiniz oyuncuya sağ tıklayın ve Report'u seçin.
   Umarım sizler için faydalı bilgilerdir. Hepinize keyifli yolculuklar.      

Yorumlar