Excel İki Tarih Arası Ay Hesaplama



 Merhabalar. Excel'de nokta atışı formüller sunmaya devam edelim. Bu formülde sizlerle belirlenen iki tarih arasındaki gün sayısını ve bunları ay olarak göstermeyi göstereceğiz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Burada formülü en basite indirgemek için iki aşamalı bir formül kullanılmıştır. Aşağıdaki formül C1 kutusundaki sonuca göre yazılmıştır. Bu nedenle anlatılan kutucukların yerleri sizlerde farklıysa bunları değiştirmelisiniz.
  • Eğer iki tarih arasında 12 aydan fazla fark varsa formül bunu X yıl X ay X gün olarak gösterecektir.

Excel İki Tarih Arası Ay Hesaplama

İlk olarak A1 ve B1 kutularına tarihleri yazın ve bu iki kutuyu hücre biçimlendir kısmından Sayı Kategorisini Tarih olarak belirleyin. (Zaten tarih yazdığınızda hücre otomatik olarak tarih olarak değişecektir. Kontrol etmekte fayda var)

Daha sonra C1 sütuna =A1-B1 formülünü uygulayın. (Burada önemli olan büyük olan tarihin küçük olan tarihten çıkarılması. Örneğin 05.05.2020 tarihinden 06.06.2016 tarihini çıkartmalısınız.)

Önümüze çıkan sonuç bu iki tarih arasındaki gün sayısını verir.

D1 hücresine =ETARİHLİ(1;C1;"y")&" "&"YIL"&" "&ETARİHLİ(1;C1;"ym")&" "&"AY"&" "&ETARİHLİ(1;C1;"md")&" "&"GÜN" formülünü uyguladığınızda çıkan sonuç verdiğiniz iki tarih arasındaki yıl ay ve gün sayısıdır.

Kolay gelsin.

Yorumlar