İki Saat Arasındaki Farkı Hesaplama (Excel)

1 gün içerisindeki iki saat arasındaki farkı hesaplamayı göstereceğiz.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bu basit formülün sağlıklı bir sonuç vermesi için 24 saatlik zaman dilimi içerisindeki iki saatin hesaplanması gerekir. 



Yapacağımız formül çok basit ;

A1 ve A2 hücrelerini seçerek sağ tıkayıp "Hücreleri Biçimlendir" seçeneğine giriyoruz. Buradaki "Sayı" sekmesinde Kategorilerden "Saat" seçeneğini seçiyoruz. Bu seçeneklerde tercihinize göre saniyeli veya saniyesiz olarak seçiminizi yapabilirsiniz. Eğer saniye değeri girmezseniz excel saniyeyi 00 olarak alacaktır. Daha sonra Tamam'a tıklıyoruz.

Bu noktadan sonra A1 ve A2 kutularına arasındaki farkı bulmak istediğiniz saatleri yazıyorsunuz. Burada saat ve dakika arasına (:) işaretini koymayı unutmayın.

Örneğin ;

A1 Kutusuna 03:48:17
A2 Kutusuna 18:27:00

Daha sonra herhangi bir boş kutuya sağ tıklayarak yine Hücre Biçimlendir seçeneğinden bu kutucuğun biçimini de Saat olarak değiştiriyoruz. Biçimlendirmeyi yaptıktan sonra kutu içerisine (=A2-A1) formülünü uyguluyoruz. Karşımıza çıkan sonuç A1 ve A2 kutularına yazdığınız iki saat arasındaki farkı saat, dakika ve saniye olarak verir. (Bu formülde her zaman büyük olan saat küçük olandan çıkarılmalıdır.)

Yorumlar