Resimdeki Yazıyı Metin Belgesine Dönüştürme




Elinizde resim halinde çekilmiş bir yazı, veya bir PDF dosyasında kopyalanamayan bir yazının bölümü, hatta herhangi bir noktada kopyalamanızın imkansız olduğu bir metin olması durumunda çeşitli zorluklarla karşılabilirsiniz. 

Ancak çok ufak bir program ile bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Bunun teknojideki adı OCR. Yani Optical Caracter Recognition. Optik Karakter Tanıma. Terimler sizi yanıltmasın aslında yapılan işlem çok basit. 

İndireciğiniz bir program ile resim vb. içerisinde bulunan yazıyı programa taratıp yazıyı metin halinde elde etmenizi sağlıyor. Bu işi yapan bir çok program bulunuyor ancak size kolay kullanıma sahip, elinizin altında her zaman bulunabilecek bir program önereceğim. 




Programın adı EASY SCREEN OCR. Tamemen ücretsiz ve yaklaşık 8 MB civarında bir büyüklüğe sahip. Programı buradaki linkten indirebilirsiniz. Programı indirip kurulumunu yaptıktan sonra bilgisayarınızın alt barında saatin olduğu noktada bir simge belirecek. A harfinin olduğu bu simgeye sağ tıklayıp CAPTURE'ye tıkladığınızda farenizin imlecinin renginin değiştiğini görürsünüz. 

Bu noktada fareniz ile taratmak istediğiniz yeri ekranda seçiyorsunuz ve program o bir ekran görüntüsünü oluşturuyor. Daha sonra OCR butonuna basarak bu alan için işlemi başlatıyorsunuz ve size metin halini veriyor. Yapılacak İşlem bu kadar basit.  

Yorumlar