Wordpress Sitedeki İçeriği Başka Bir Siteye Taşıma

Bir wordpress sitesindeki içeriklerinizi tek tek konuları ve içerikleri kopyalamak yerine tek bir hamle ile başka bir domaine sahip siteye yönlendirmeniz mümkün. Wordpress Sitedeki İçeriği Başka Bir Siteye Yönlendirme uygulamasında dikkat edilmesi gereken konu ise SEO'nun zarar görmesine en aza indirmek.

Bu yöntem ne için yapılır?

İki sitenizi birleştirmek ve tek bir domain altında wordpress sitesine devam etmek için kullanabilirsiniz. Bir wordpress adresinizde belirli bir kategorideki içeriği yeni bir site açmanız durumunda taşımak için kullanabilirsiniz.

Wordpress Sitedeki İçeriği Başka Bir Siteye Taşıma

Wordpress İçeriğini Başka Bir Wordpress Sitesine Taşımaya başlamadan önce lütfen iki sitenizinde veritabanı yedeğini alınız.  Aşağıdaki adımları uygulayarak içeriğinizi taşımanız mümkün. 
  • İlk olarak her iki wordpress sitenize aşağıdaki eklentiyi yükleyin.
Eklenti Ekle sayfasında Wordpress Aktarıcısı olarak aratmanız durumunda ilk sırada çıkacaktır. https://wordpress.org/plugins/wordpress-importer/
  • Bu eklenti sayesinde wordpress yedeği alır gibi sadece içeriğiniz veya ortam adreslerinizin yedeği alınır. Aynı eklenti ile yedeğini aldığınız içerikleri yeni bir siteye taşıyabilirsiniz. Ayrıca eklentinin seçeneklerinde sadece bir kategorideki içerikleri veya belirli tarih aralarında yazılan içerikleri almanız mümkün.
Bundan sonraki adımda içeriklerin alınacağı siteye eskisite.com, içeriklerin kopyalanacağı siteye yenisite.com adı verilerek örneklendirilecektir.
  • Her iki siteyede aynı eklentiyi kurduktan sonra eskisite.com adresinizde ki admin panelinde Araçlar sekmesinden Dışa Aktar seçeneğine giriş yapın.


  • Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi Dışarı aktarılacak içeriği seçmeniz gerekiyor. Burada Tüm İçerik seçeneğini seçmeniz durumunda wordpress sitenizdeki tüm yazılar, sayfalar, Ortam dosyaları yedeklenir.


  • Eğer sadece yazıları aktarmak istiyorsanız Yazılar seçeneğine tıklayarak ayarları yapmalısınız. Bu kısımda Kategori seçebilir, sadece yazan kişinin içeriğini kopyalayabilir, tarih aralığını seçebilir veya içeriğin yayınlanmış olanlarını veya taslak olarak bekleyenleri seçebilirsiniz.
  • Seçiminizi yaptıktan sonra Dışa Aktarılan Dosyayı İndir seçeneğine tıklayarak yedekleme dosyasını indirin.


  • Daha sonra yenisite.com adresine dönün. (İçeriği aktaracağınız siteye) Araçlar kısmında İçe Aktar seçeneğine girin ve açılan sayfada Wordpress sutünü altında bulunan İçe Aktarıcıyı Çalıştır kısmına tıklayın. Açılan pencerede Dosya Seç kısmına tıklayın ve eskisite.com adresinde indirdiğiniz içerik yedeğinizi seçin. ve Dosya Yükle ve İçe Aktar seçeneğine tıkayın.
  • Bu adım sonrasında eskisite.com wordpress sitesinde aldığınız içeriğin yenisite.com adresindeki wordpress sitenize kategoriler ile beraber geçtiğini görebilirsiniz.

Ortam Dosyalarını, Resimleri Aktarma

Eklentide bulunan Ortam dosyalarını aktarma işlemi sizi biraz uğraştırabilir. Bu nedenle aynı eklentiyi kullanarak biraz daha kolay bir aktarım yapabilmenin yolu şöyle; eskisite.com adresinde Ortam bölümünden Ortam içeriğinizi yedekleyerek yenisite.com adresine yönelin. Daha sonra aynı yukarıdaki yöntem gibi Ortam yedeğinizi yükeyin ancak dosya yükle ve içe aktar seçeneği sonrası Ortam Dosyalarını İndir ve Yükle kısmını seçmeyin. Seçmeniz durumunda eklenti diğer sitenizdeki ortam dosyalarını indirerek yenisite.com adresine yüklemeye başlayacaktır. Bu durum Sunucunuzun durumuna göre bazen hata verebilir. Yarıda kalması durumunda bazı dosyalar ve resimler gelmişken bazıları gelmeyecek ve dosya dizininiz karışacaktır. Bu durumu atlatmak için Ortam yedeğinizi yeni sitenize yükledikten sonra FTP ile /public_html/wp-content/uploads klasörüne girip ortam dosyalarınızın bulunduğu klasörleri bilgisayarınıza transfer edin ve daha sonra yenisite.com adresinizdeki aynı dizine bunları kopyalayın. Ortam dosyalarınızı başarılı bir şekilde yedekten yüklemeniz durumunda içeriğinizdeki resimler yeni sitenizde görünecektir.

Aktarım Sonrası İçeriği Yönlendirmek

eskisite.com adresinizdeki link yapısı eklenti tarafından aynen yenisite.com adresinize kopyalanır. Yani eskisite.com/wordpress-aktarma-islemi gibi bir adresiniz varsa yeni sitenizde de yenisite.com/wordpress-aktarma-islemi adında bir içerik linki oluşturur. Bu durumun istisnası ise iki sitede farklı bir link yapısı kullanmaktır. Bu durumda eski sitenizdeki tüm içeriği tek tek yönlendirmeniz gerekir. Eğer sitenizdeki tüm içeriği yeni bir siteye yönlendiriyorsanız sitenizin ana dizininde bulunan .htaccess dosyasını metin belgesiyle açıp aşağıdaki düzenlemeyi yaparak tüm linkleri yeni adresinize yönlendirebilirsiniz. RewriteEngine On ReWriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?eskisite.com$ [NC] ReWriteRule ^(.*)$ https://www.yenisite.com/$1 [R=301,L] Eğer sitenizdeki içeriğin bir bölümünü yeni bir siteye yönlenmek istiyorsanız eskisite.com adresine aşağıdaki eklentiyi kurarak her içerik için ayrı ayrı yönlendirme linki girmeniz gerekiyor. https://wordpress.org/plugins/page-links-to/ Yukarıdaki eklenti sayesinde içeğinizin düzenle kısmına girdiğinizde sağ taraftaki barda aşağıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi bir kısım çıkmaktadır.



Bu bölüm normal şartlarda Its normal Wordpress URL bölümü seçili olarak kalır. Ancak siz içeriğinizi farklı bir siteye yönlendirmek isterseniz A custom URL seçeneğini seçip yönlendirmek istediğiniz sayfanın tam adresi yazıp yazıyı güncelleyebilirsiniz. Bu durumda bu yazıya ulaşmak isteyen ziyaretçi yeni sitenizdeki aynı içeriğe yönlenecektir.

Google'a Adres Değişikliğini Bildirme

Bu yaptığınız değişiklik ile eski sitenizi artık kullanmayacak olmanız durumunda değişikliği google'a bildirmek sitenizin hit kaybetmesini en aza indirecek veya sıfırlayacaktır. Bu yöntem sayesinde link değişikliği google tarafında yaklaşık 1 gün içerisinde gerçekleştirilir. Search Console'a girerek eski sitenizin sayfasına girin ve Sağ üstte bulunan Dişli Çarka tıklayarak Adres değişikliği kısmına giriş yapın. Burada google yönergelerini takip ederek yeni site adresinizi girmeniz durumunda google içeriklerin transfer edilip edilmediğini kontrol eder ve içeriği doğruladığı takdirde site değişikliğini kabul eder.   Bu kapsamda yaşadığınız sıkıntıları aşağıdaki yorumlar bölümünden belirterek yardım isteyebilirsiniz. Kolay Gelsin.      

Yorumlar